Cafea de specialitate

Desi nu exista o definitie foarte stricta, cafeaua de specialitate este in general cafeaua careia i se acorda o atentie deosebita pe tot lantul de productie: cafea crescuta doar la mare altitudine, fiecare cireasa de cafea este culeasa doar cand a ajuns la maturitate, boabele de cafea se separa de fruct prin metode mai costisitoare si mai “time-consuming” pentru obtinerea unei calitati mai ridicate, apoi sunt eliminate boabele cu defecte. In stadiul de cafea verde, cafea ajunge la degustatori certificati care verifica potentiale boabe ramase cu defecte si acorda punctaje (in general cafeaua cu puctaje de peste 80 se califica ca fiind “de specialitate”).

 

Urmatorul pas este prajirea, care se face in cantitati mai mici, in loturi separate in functie de soi si provenieneta (nu amestecuri), mult mai atent si in mult mai mult timp decat cafeaua industriala care este in general prajita rapid si puternic pentru a ascunde potentiale defecte. In general, cafeaua de specialitate este mai putin intens prajita, obtinandu-se un gust mai fin, usor fructat. In plus, la cafeaua de specialitate in general se precizeaza exact tara si ferma / zona din care provine, ceea ce nu se intampla la amestecuri.

  
  
  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?





  


  

Marturiile clientilor

 

Cafea de specialitate delicioasa! Recomand

Mihaela Soare

Vezi mai multe marturii